Stress
Stress er ikke en sygdom, men en belastningstilstand, som kan opleves både fysisk og psykisk.
Det er ikke et problem at være stresset, når blot det er over en kort periode - men bliver det en daglig vane at være stresset, aftager den gavnlige virkning!
Det moderne samfund med dens mange ” krav ” belaster flere og flere mennesker, som bryder sammen med stress-symptomer i form af angst, uro, søvnproblemer, uarbejdsdygtighed, depression m.m.
Allerede som baby bliver man anbragt på institutioner som bombarderer sansesystemet og op igennem skolesystemet stilles der krav, som børn og unge faktisk har svært ved at tage ind!
De er jo samtidig i gang med at vokse – rent fysisk, men hjernen er også i fuld gang med at modnes og hele den biologiske udvikling fra barn til voksen, kræver i forvejen enorme ressourcer!
Når man bliver presset allerede som barn - for meget og for tidlig indlæring - kan det på sigt hæmme vores robusthed og skabe risiko for angst og udmattelse senere i livet!
Mennesker oplever udfordringer på forskellige måder - den enkeltes tilgang til verden er helt afgørende for, om vedkommende bliver stresset af situationen og denne følelse kan være svær at ændre, men man kan lære at håndtere udfordrende situationer mere hensigtsmæssigt.
Hvad sker der når kroppen rammes af stress:
Hvad kan vi så f.eks. gøre: