TARMEN OG DIN SUNDHED


Tarmen og din sundhed hænger uløseligt sammen. De mikroorganismer som vi kommer til verden med og fortsat skal fodres med hele vores liv, er afgørende for om du kan risikere at få allergi, eksem, autoimmune sygdomme, cancer, inflammations sygdomme i tarmen, - ex. Morbus Crohn, Cullitis Ulcerosa, overvægt, forskellige former for gigt, Autisme, ADHD, Parkinsson, Sclerose, Alzheimers m.m.

Det er mors bakteriesammensætning der bliver overført ved en vaginalfødsel, så hvis denne sammensætning er mangelfuld, bliver det lille barns bakteriesammensætning også mangelfuld!

Antallet af kejsersnit rundt omkring i verden er steget markant og flere børn får mælkeerstatning, - det giver også udfordringer med tarmbakterierne!

Det er dog muligt at vælge et erstatningstilskud som er tilsat mælkesyrebakterier!

Efterhånden er der kommet mere og mere viden om, at vores krops ve og vel står og falder med, om din tarmflora er i balance, da bakterierne danner hormoner, vitaminer og signalstoffer til hjernen.

Dvs. om der er nok af bakterierne og om der er en god balance imellem de forskellige bakteriestammer.

Det er ikke kun klimamæssigt, at det giver god mening at udskifte nogle af køddagene med grøntsagsdage – også dine tarme vil sætte stor pris på det!


Igennem de sidste 70 år, har vi mistet ca. halvdelen af vores bakteriestammer, fordi vores fødevareindtag har ændret sig til raffinerede madvarer og lette løsninger.

Man er nu nået så vidt, at man sammenligner tarmens bakterie-degenerering med klimakrisen!! Der skal ske noget nu, hvis man vil vende verdensbefolkningens sygdomsbillede!

Paradoksalt nok, er de sundeste mennesker i verden også blandt de fattigste, - de har ikke råd til den vestlige verdens ”godheder”, så de må leve af dét de kan dyrke og fremskaffe selv.

unsplash